26 de novembre del 2010

Ja tenim la nostra ciutat.... Venècia

Pensavem que ja no tindriem oportunitat de marxar més de 3 dies, però ens equivocàvem... 4 dies, i per tant, 4 dies que s'han d'aprofitar! Després de pensar en la nostra llista de països per visitar decidim Venècia... bé, serem sincers, ens decidim pel preu.
Hem tingut sort i per ser novembre el temps ens ha acompanyat bastant! Dia 20, son les 5 del matí i sona el despertador... buf! Aquesta nit havíem arribat tard, i no tan sols així, tot i que varem sortir per separat (nois i noies) arribem a casa i com sempre, parlem i parlem fins les 4!! això s'està convertint en una costum dels caps de setmana... parlar i parlar de nit! Bé, sona el despertador, agafem el cotxe i cap a l'aeroport.
Un cop arribem a Venècia comprovem una cosa que ja sabíem... caminar per Venècia és caminar sense temps, sense mapes i sense orientació... és un laberint de magnífics carrers, de magnífiques imatges i on el temps es para per que puguis fer de cada racó una fotografia.
Visitar és Venècia és impressionant:
els canals... centenars


el Pont Rialto on s'activa una alta vida comercial... ple de botiguetes i ple de turistes que invadeixen costat i costat del pont...

els carrers... impossible de guiar-te a través dels mapes... millor seguir les indicacions que apareixen pels carrers per arribar al vaporeto, a la Plaça San Marco, o a qualsevol part... això si, seguir les indicacions suposa trigar bastant més en arribar al teu destí, ja que et fan donar la volta per tot Venècia.

visitar la magnífica plaça San marco, considerada la més cara del mon.


entrar a la basílica, inundada en el nostre cas.

el fantàstic Palazzo Ducale, on els Dogos van fer i desfer com volien.

Creuar el Pont de los Suspirs, pont que temps enrera els presos creuaven des de les presons subterrànees fins a les instal-lacions del Palazzo per ser jutjats (i condemnats... d'allà aquest nom al pont).

Arribem en època d'aqua alta... això vol dir que en determinats moments del dia una alarma sona a través dels diferents altaveus ubicats per tota la ciutat... el que suposa  que des de que sonen les alarmes fins que puja el nivell de l'aigua tens tres hores per no mullar-te els peus... els comerciants i policia local comencen a posar unes passarel.les pels carrers, tothom es posa les botes d'aigua... i endavant!! a seguir amb la vida com si res.

Marxem a veure diferents illes de la laguna... comencem per Murano, illa de fabricació de vidre... figurers massa cridaneres pel nostre gust.

Seguim per la bonica i encantadora Burano, plena de colorits carrers, ideal per fer un bon àpat a Riva Rosa... i és a que a Venècia el vi i el menjar és un plaer... rissotos, pasta, pizzes, vins...

Venècia, ciutat de somnis...